Veelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen

Benieuwd naar de veel gestelde vragen over zonnepanelen? We zetten de antwoorden op 4 van de meest gestelde vragen op een rij.

Verschil tussen monokristallijn en polykristallijn

De monokristallijne zonnepanelen zijn veelal donkerblauw of bijna zwart, de lichtere blauwe variant is vaak polykristallijn. De Monokristallijne zonnepanelen hebben de hoogste zuiverheid, die het zonlicht optimaal absorbeert. De polykristallijne zonnepanelen zijn wat minder zuiver, waardoor er een vlekkerig oppervlak ontstaan. Het productieproces is sneller en goedkoper, maar dit gaat ten koste van de efficiëntie van het paneel. De gerenommeerde producenten van deze panelen komen echter steeds dichter in de buurt bij de kwaliteit van de monokristallijne zonnepanelen, waardoor de verschillen kleiner worden.

Welke soorten omvormers bestaan er?

De veel gestelde vragen over zonnepanelen richten zich zowel op de panelen zelf als de randapparatuur die u erbij nodig heeft. Het gaat dan bijvoorbeeld om de omvormer. We onderscheiden 4 verschillende varianten:String omvormerMulti-string omvormer

Micro omvormer

Hybride omvormer

De string omvormer is de meest toegepaste vorm in Nederland, die alle opgewekte energie verzamelt. De multi-string omvormer wint aan populariteit, vanwege de mogelijkheid om meerdere strings aan te sluiten. De micro omvormer kennen we ook wel als een paneel omvormer, specifiek gericht op één paneel. De hybride omvormer komt weinig voor in Nederland en is vooral geschikt voor mensen in buitengebieden die over willen gaan op duurzame energie.

Hoeveel zonnepanelen kan ik laten aansluiten op ee

Let op: het aansluiten van een omvormer in de meterkast is een taak voor specialisten, ga daar niet als doe-het-zelver mee aan de slag.

We gebruiken in Nederland aansluitingen van 1 x 25 Ampère. Dat betekent op basis van de maximale belasting van 1:6 bij 230V een maximaal vermogen van 3680 Watt. Bij zonnepanelen van 260 Wp per stuk kunt u maximaal 14 panelen op een groep laten aansluiten, daarboven heeft u een tweede groep nodig.

Op welke type daken kan ik zonnepanelen plaatsen?

De veel gestelde vragen over de plaatsing van zonnepanelen hebben vooral betrekking op het dak. Er bestaan mogelijkheden op verschillende soorten daken:
• Het pannendak
• Het platte dak
• Het groene dak
• Het dak van golfplaten, kunststof of metaal
De zonnepanelen kunnen daarmee op haast ieder type dak geplaatst worden, vooral de materialen die we in Nederland voor de dakbedekking gebruiken. Een specialist in zonnepanelen kan u meer vertellen over de specifieke mogelijkheden in uw geval, zodat u op voorhand goed weet waar u aan toe bent.

Interesse in zonnepanelen?

Bespaar flink op uw elektriciteitskosten, verhoog de waarde van uw woning, wordt onafhankelijk van energiemaatschappijen en profiteer van de andere voordelen van zonne-energie.

Wilt u ook weten wat het zou kosten om bij u zonnepanelen te plaatsen?
Vraag dan volledig vrijblijvende offertes bij ons aan.
Landelijke dekking, hoogwaardige uitvoering, laagste prijs garantie.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie